
Berkin için adalet arayışımız 29 Ocak’ta İstanbul Adliyesi’nde yapılacak olan 19. duruşmasıyla devam edecek. Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanı görevden alındı, yerine Gezi Parkı davasına bakan hâkim Galip Mehmet Perk atandı.
1- Berkin için adalet arayışımız 29 Ocak’ta İstanbul Adliyesi’nde yapılacak olan 19. duruşmasıyla devam edecek. Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanı görevden alındı, yerine Gezi Parkı davasına bakan hâkim Galip Mehmet Perk atandı.#BerkinİçinAdalet pic.twitter.com/4kk7jyLTpm
— Berkin Elvan (@Berkin_Elvan) January 27, 2021
Perk, Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz’ın katilini mağdur saymıştı, eylemleri “vandallık”, “kalkışma” olarak nitelendirmişti.
Ayrıca Perk’in ismiyle açılan hesapta Berkinimiz’e “terörist” diyen paylaşımlar beğenilmişti. Mehmet Galip Perk’in davaya hâkim olarak atanması, yargılamaya açık bir müdahalenin göstergesidir.
Cuma günkü duruşma hâkim Perk’in davamızdaki ilk duruşması olacak. Bir kez daha #BerkinİçinAdalet talebiyle 29 Ocak saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önünde olacağız.